Hír TV 2015-2018

Egy újabb korszak zárul, véget ért a relatív függetlenül működő Hír TV három éves története, hogy a mai naptól ismét a jobboldalt szolgálja. Nem én mondom, ezt maga Kocsis Máté fejtette ki Kálmán Olga korábbi műsorsávjában, elsőként megtörve a fideszes bojkottot a csatorna ellen. Az őt követő Gajdics Ottó szerint amúgy sem létezik független újságírás, a Hír TV büszkén szolgálhatja ismét korábbi céljait. Érdekes volt látni a feltörő elégtétel, revansvágy, a sérelmek iránti bosszú ennyire nyílt megnyilvánulását - persze ez nem meglepő.

Ezek szerint a Hír TV mától nem fake news (by Orbán Viktor), és az új korszak (legyen bármi is az) szolgálatába állt. Nyilván a tábor ugyanolyan gyorsan ismét legitim hírforrásnak tartja az eddig mellőzött adót, mint amilyen gyorsan sikerült ma pár óra alatt visszafordítani az új a 3 évvel ezelőtti állapotra.

Nem szeretném különösebben elsiratni a Hír TV-t, hiszen mindig is egy-egy aktuális cél kiszolgálója volt, noha a 2015 geciday óta a csatorna története legfüggetlenebb időszakát élhette, egészen a mai napig. De mint tudjuk, Kocsis Máté és Gajdics Ottó szerint a függetlenség nem is cél.

Ami nyomott hagyott a Hír TV 2015-2018-as korszakából:
- hogy megpróbált objektív hírtelevízióként működni
- Veiszer Alinda beszélgetései (szigorúan szubjektív válogatás) Kulka JánossalKováts Adéllal, Mácsai Pállal, és zárásul Alföldi Róberttel
- Kálmán Olga első adása
- Az elmúlt 8 év c. műsor Szöllősi Györgyivel
- hogy leadta a Nemzeti Dokumentumfilmet (Alföldi Róbert utolsó hónapjai a Nemzeti Színház élén)
- hogy leadta a Meleg férfiak, hideg diktatúrák c. filmet
- a Budapest Pride live streamek, és fröcsögéstől, gyűlölködéstől mentes objektív tájékoztatás a témában

A Hír TV elmúlt 3 éve olyan szürreális volt, ahogy véget ért. Idő kellett, hogy befogadjuk, de gyorsan el lehet majd engedni.

Egy kis sziget, ami kiemelkedett a fideszes óceánból, és amit most ismét elnyelt a tenger. Jó volt a partján állni.

Sok sikert, és mielőbbi boldogulást a felmondott, vagy eltanácsolt hírtévéseknek!

img_2232.jpg

Kálmán Olga 2017-ben, a harmadik adásnapon, amikor még egészen szürreálisan hatott a Hír TV-n ő és az Egyenesen. Később ez a műsor zárta le igazán a Hír TV exfideszes korszakát - egészen 2018. augusztus 1-ig.