The X Factor UK 2019

Szeptember 1-én elstartolt a brit X Factor újabb, sorban immár a 15. évada. A műsor a 15 év alatt megélte már néhány mélypontját és fénykorát, de rendre új színfoltot tudott mutatni és kitörni a korábbi sablonokból. Olyan sztárok törtek elő a semmiből az X Factornak köszönhetően, mint Leona Lewis, Olly Murs, James Arthur, és hogy a legnagyobbat, a One Directiont ne is említsem.

2010-ben, még egészen fiatalon, a 1D évében kezdtem el nézni a műsort, és egyből beszippantott a londoni feeling, a profizmus, ahogy egy tehetségkutatóban filmzenékkel, vágástechnikával, szerkesztési trükkökkel hús-vér drámát, és máig emlékezetes pillanatokat visznek képernyőre egy-egy ismeretlen tehetség meghallgatásával. Az X Factor masszívan kilógott mindabból, amit itthon showműsor címén megismertünk (ekkor még messze nem volt hazai széria). A szereplők között voltak pár srác, akik a szóló karrier vágya és az ismertség lehetősége miatt neveztek a showba, de egyenként nem jutottak túl a bootcampen. Simon Cowell (és bizonyára a szerkesztők) egy bandába formálták őket, aminek a One Direction nevet adták. A banda, noha az évad sroán a 3. helyen végzett, a 2010-es évek világszerte legsikeresebb fiúbandájává vált.

Közülük is személyes kedvencem mindvégig Louis Tomlinson maradt, aki ugyan énekesként a bandában mindvégig hátul maradt, karizmájával, stílusával, intelligenciájával messze kitűnt a többiek közül. Egy olyan srác volt, aki ha egyszer véget ér a One Direction korszaka, visszatér a gyökereihez, és talán X Factor judge lesz. Majd egyszer, sok év múlva. Az idő bár gyorsan telik, és Louis feltűnt Simon oldalán a Judges Houses adásokban, az X Factor panel annyira erősnek tűnt, hogy még sok évad kell, mire Louis bekerül.

2018 ezt a fordulatot is elhozta, Louis Tomlinson X Factor mentor lett Robbie Williams és felesége mellett.

Az idei panel bár meglepő, és talán a műsor szerkesztése (még az audition fázisban járunk) is inkább visszatért a tehetségek kiemeléséhez, az összhatás nagyon működik. Robbie Williams felesége jól tudja pótolni Nicole Sherzingert, de a mentorok közül is érdemes kiemelni a Louis és Simon között meglévő kémiát.

Engem kilóra megvettek Louis Tomlinson mentorságával, de nézzétek, mert érdemes! A műsor még csak most indult, de újra behozta a szerethető, emlékezetes pillanatokat, továbbra is nívót mutatva a tehetségkutató show műfajában.